sobota, 14 maja 2011

Szparagi zawijane w szynce.

składniki:
-12 szparagów
-3 plastry gotowanej szynki
-4 liście sałaty
-3 plastry pomidora
-plaster cytryny 
-posiekana natka pietruszki
-mielona papryka 
 -sól i pierz 

Sposób przyrządzenia:
Ugotować szparagi na parze (białe ok. 20/25 min). Odsączyć i ostudzić. Położyć po 4 szparagi na każdym plasterku szynki. Przyprawić solą i pieprzem i zwinąć w rulony. Wyłożyć pólmisek liścmi sałaty i położyć na nich rulony. Posypać papryką i posiekaną natka pietruszki. Przybrać cytryną i pomidorami. Schłodzić. Przed zjedzeniem wycisnąć sok z plastra cytryny na sałate. Smacznego :)

Porcja (1/3 tego co na zdj.)
125 kcal.
 

1 komentarz: